17
feb
2016
1

Morgengrød

I dag har jeg en stille morgen derhjemme, inden arbejde i eftermiddag. Jeg spiser ofte skyr til morgenmad, fordi det er nemt at medbringe på farten. Når jeg er hjemme, foretrækker jeg at spise grød eller æg. I dag fik jeg min yndlings grød – lavet på æggehvider.

Ingredienser (til én person)

  • 40-50 gram grovvalsede havregryn
  • 2-3 æggehvider
  • Evt. lidt proteinpulver med vaniljesmag
  • 1 æble
  • Kanel
  • 20-30 mandler
  • Skyr

Fremgangsmåde

  • Kom havregryn + vand i en gryde. Når grøden har den rette konsistens tilsætter du æggehvider. Rør godt rundt i grøden indtil æggehviderne stivner/smelter sammen med din grød.
  • Tilsæt evt. lidt proteinpulver i din grød. Jeg tilsætter en lille smule proteinpulver, maks 10 gram – primært for at tilsætte lidt smag til min grød.
  • Tilsæt lidt ekstra vand i din grød, hvis du ønsker den mere flydende i konsistensen.
  • Kom din havregrød i en skål og top den med din favorit topping. Jeg toppede min grød med æblestykker vendt i kanel, hakkede mandler og en klat skyr.
  • Velbekomme

Har du endnu ikke har prøvet at tilsætte æggehvider i din grød, så kan jeg klart anbefale dig at prøve det. Det lyder mærkeligt – enig (!), men æggehviderne giver din grød en cremet og lækker konsistens. Jeg var meget skeptisk i starten, men nu er jeg kæmpe fan.

// ML

IMG_3554

Instagram