Sundhed

Drikker du nok vand?

Fødevaresyrelsen anbefaler, at vi drikker vand flere gange dagligt. Vi har brug for ca. 1,5 liter væske om dagen – og mere hvis vi er fysisk aktive.
8 gode grunde til at drikke vand:
  • Dit lymfesystemet – vand er med til at balancere dit lymfesystem. Et afbalanceret lymfesystem er ønskværdigt, da lymfevæsken bl.a. er med til at bekæmpe infektioner, og derved er en vigtig faktor i kroppens immunforsvar.
  • Din hud – vand har en gavnlig indvirkning på din hud, idet vandet hjælper til at udrense giftstoffer fra blodet, og derved hjælper vandet med at holde din hud skinnende.
  • Din metabolisme – dit daglige indtag af vand er nødvendigt, hvis du ønsker et vægttab, da vandet bl.a. er med til at øge dit stofskifte/ metabolisme. Herudover er der utrolig mange af os, der føler sult, når vi rent faktisk blot er tørstige – og derved kan vand virke forebyggende i forhold til eventuel overspisning.
  • Celleproduktion – vand er med til at øge produktionen af af nye blod- og muskelceller.
  • Bedre optag af næringsstoffer – drik et stort glas vand om morgenen, inden du spiser morgenmad. Hvis du drikker vand på tom mave, vil dette medføre en rensning af tyktarmen, hvilket efterfølgende vil forbedre optagelsen af næringsstoffer.
  • Undgå forstoppelse –  vand hjælper din krop til en bedre udnyttelse af madens kostfibre, så du bl.a. undgår forstoppelse. De fibre du indtager i kosten har nemlig behov for vand for at kunne fungere i dit tarmsystem.
  • Din træning – et væsketab på blot 2% af din kropsvægt, ca. 1-1,5 liter vand, vil nedsætte din præstationsevne med op til 20% – derfor HUSK at drik vand i løbet af din træning.
  • Din hjerne – dehydrering virker sløvende på din koncentrationsevne, koordinationsevne og reaktionstid.

Husk at drikke din daglige mængde vand – men alt med måde. Hvis du indtager for store mængder af væske, vil dette medføre til en udvaskning af vigtige vitaminer og mineraler.

// Marie Louise
Posted in blog, Sundhed

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram