Fertilitet & graviditet

Morgenkvalme

I starten af min graviditet, testede jeg i tide og utide, om jeg stadig var gravid. De første 14 dage, tog jeg seks graviditetstest. Ja – det er fuldstændig tosset, jeg ved det godt! Jeg tror bare, at jeg havde et behov for at se det med egne øjne (igen og igen), at det altså var rigtigt. At det langt om længe var en realitet 🙂 Pludselig følte jeg dog ikke behov for at teste længere. Hvorfor? Den længeventede kvalme kom nemlig snigende ind på mig.

Jeg tror, alle har hørt, at morgenkvalme er et meget almindeligt fænomen hos gravide – primært første trimester (første 12 uger). Jeg har i hvert fald hørt meget om det, men det hele har jo handlet om at blive gravid – så at nå dertil har været altoverskyggende. Det er det selvfølgelig stadig, men sikke et ‘wake-up-call’, da kvalmen kom.

SE OGSÅ: min første vlog, som er optaget kort efter nakkefoldsscanningen (klik her).

Jeg er nu 15 uger henne. Den første periode var jeg virkelig ramt af morgenkvalme. Tanken om at stå op var fuldstændig uoverskueligt, og mine højtelskede morgenhold kl. 6.30 var et tæt på umuligt projekt at møde op til. Det gik hurtigt op for mig, at kvalmen ikke bare forsvandt på mirakuløs vis, hvis jeg ventede med at spise. Kvalmen stoppede først idet øjeblik, jeg fik noget indenbords. Især All Brain og knækbrød var og er et hit.

Perioden med morgenkvalme var strid, men tingene blev hurtigt sat i perspektiv, da jeg kom ind i næste periode med ‘heldags-kvalme’. Hvor søren kom den pludselig fra? Kvalme hele dagen – fra morgen til aften, ingen undtagelse. Det var fuldstændig ligegyldigt, hvad jeg gjorde eller spiste. Jeg ved godt, at det ikke er det mest positive indlæg, men jeg har jo sagt, at jeg gerne vil være meget ærlig omkring min graviditet, og hele kvalmesituationen har faktisk været så hård ved mig, at det faktisk har været svært for mig at glæde mig over graviditeten. Jeg begyndte at undersøge på nettet for informationer om tvillingegraviditet og kvalme, og her blev jeg vidst kun bekræftet i, at det kan været lidt hårdt for den gravide, haha.

“Kvalme kan være ekstra udtalt, hvis kvinden venter tvillinger. Her har kroppen ekstra travlt med at “vokse” to børn – og oftest også to moderkager”

Kilde: Apoteket.dk

Jeg er op til flere gange blevet lovet, at det ville gå over efter første trimester, men det virker desværre som om, at de to små banditter i maven skal have en fest lidt endnu. Jeg prøver at overbevise mig selv om, at jo værre jeg har det, jo bedre har de det. Det hjælper mig til at få smilet frem 🙂 Status pt er den, at jeg har det fantastisk om morgenen – og faktisk størstedelen af dagen. Hen på eftermiddagen kommer kvalmen så retur, og mine aftener er ikke sjove for tiden. Jeg prøver dog at overbevise mig selv om, at næste skridt må være ingen kvalme 🙂

SE OGSÅ: Vlog 2, hvor jeg taget bladet for munden og snakker om fertilitetsbehandling (klik her)

. . . .

Jeg har selvfølgelig undersøgt nettet for gode råd til at reducere kvalme under graviditeten, og jeg har skrevet dem allesammen nedenfor. Mangler jeg noget? Måske du har nogle gode råd og erfaringer, du vil dele med mig og andre gravide? I så fald må du endelig skrive dem i kommentarfeltet på Instagram, så tilføjer jeg dem løbende herinde.

GODE RÅD

  • Start dagen med at spise lidt knækbrød, kiks eller fx All brain 😉 Et lille fif kan være at have det liggende ved natbordet, så du ingengang behøver at rejse dig fra sengen. 
  • Spis en Alnok allergipille sammen med en B16 vitaminpille. Et fif jeg fik på Instagram af en sød følger. Jeg vil prøve det, når jeg er retur fra Italien.
  • Bevæg dig. Jeg kan mærke stor forskel de dage, jeg får gået en lang tur og/eller trænet og de dage, hvor jeg ingenting har lavet. 
  • Spis flere, små måltider – jeg er ikke så god til mellemmåltider for tiden (tidligere elskede jeg dem), men der er ingen tvivl om, at kvalmen kommer, når det er mange timer siden, jeg sidst har spist. Så det er nok et meget godt råd – måske jeg burde følge det. 
  • Ingefær og citron – personligt virker det nogen gange med et ingefærshot, og det virker altid med én citronskive (i hvert fald kortvarigt). Problemet med sidste er bare, at det ikke er så godt for emaljen på dine tænder med syren fra citronen. 
  • Sørg for at få sovet nok og godt.
  • Akupunktur – jeg har ikke selv prøvet det i forbindelse med kvalme, men jeg tænker, at det skal prøves. 
  • Køb et kvalmarmbånd fra apoteket – jeg har ikke selv prøvet det, så jeg ved ikke, om det virker.
  • Har du flere fif, jeg skal tilføje? Hit me 🙂
Jeg ved seriøst ikke, hvor mange graviditetstest jeg har taget det sidste års tid – i håb om at de to streger pludselig ville vise sig. I perioder troede jeg nærmest aldrig, det skulle ske. Men det gjorde det ♡♡
Posted in blog, Fertilitet & graviditet

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram