Sundhed

Manglende resultater – hvorfor sker der ingenting?

Kender du det – du træner og træner. Du spiser sundt, og der sker bare ingenting? Det er lige som om, at din krop fastholder fedtet på kroppen. I starten blev du ved med at overbevise dig selv om, at resultaterne nok skal komme, men nu er du efterhånden ved at miste modet og motivationen. Jeg ved, at rigtig mange kan nikke genkendelse til de frustrerende tanker, og næste skridt er nærmest bare at give op; “så kan det også bare være lige meget”.

Men det kan det ikke. Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at selvom du gerne vil tabe dig, så gør du noget rigtig godt for dig selv, når du træner og spiser sundt. Når det så er sagt, forstår jeg selvfølgelig udmærket godt, at du gerne vil se resultater af alle de sunde valg, du træffer gang på gang. Netop derfor har jeg selvfølgelig lavet noget gode råd til dig, hvis du sidder med følelsen af, at resultaterne udebliver:

. . . .

Vil fedtet ikke ‘slippe’, så skyldes det i bund og grund én ting. Nemlig at dit energiindtag (det du spiser og drikker), stemmer overens med dit energiforbrug (dit aktivitetsniveau). Lad os sige, at du får trænet tre gange om ugen, og du spiser sundt – men der ‘sker ingenting’. Så betyder det formentlig, at du generelt ligger i energibalance, og ikke energiunderskud, hvilket er nødvendigt henover en længere periode, hvis målet er vægttab. Uanset hvor urimeligt det er, så må du erkende, at det kræver mere af dig. Her har du to muligheder:

1) Spis færre kalorier, end du plejer: Det kan du enten opnå ved at spise lidt mindre portioner. Du behøver altså ikke at ændre din nuværende kost, blot justere lidt i mængderne. Du kan også opnå et reduceret kalorieindtag i løbet af dagen, ved at skippe mellemmåltidet mellem morgenmad og frokost, hvis du egentlig ikke har behov for det? Du kan også se nærmere på dit drikkeindtag. Ryger der en juice, to store kaffe latte på sødmælk indenbords i løbet af dagen, kan du også skære lidt her. Det kan også være, at du har tendens til at spise en proteinbar på 200-250 kcal om eftermiddagen, og den kan måske erstattes med et stykke frugt eller noget grøntsager?

Da jeg var yngre, havde jeg den dårlige vane, at jeg HVER DAG skulle forbi Baresso og have en Iceblend med vanilje – ekstra flydende. Det er jo det rene sukkerstads. Hvis du kender den, vil du måske også give mig ret i, at den smager alt for lækkert, men én om dagen – det er både mange flydende kalorier og en del penge, jeg fik brugt. Da jeg blev ældre, spiste jeg konsekvens en questbar om dagen. Det er som sådan fint nok, men igen – er målet vægttab, så er det måske et fint sted at skære. Plus – questbarer er altså ikke billige!

2) Bevæg dig mere, end du plejer: Er det svært at ændre i din kost, kan du se nærmere på din bevægelse. Træner du allerede tre gange om ugen, kan du overveje, om du kan få mere træning ind? Du skal måske også overveje, om din træning er effektiv nok? Står du 20-30 minutter på crosstraineren med mobiltelefonen i hånden, eller sludrer du med veninden ved siden af, så kan det godt være, at du kan gøre din træning mere effektiv. Er du rimelig obs på, at du træner effektivt, kan det være, at du skal implementere lidt ekstra konditionstræning i din hverdag. Det kan fx være 1-2 ekstra løbeture? Måske du skal lave en aftale med dig selv om, at du skal gå min. 30 minutter om dagen – og gerne en længere tur de dage, hvor du ikke træner. Du kan også begynde at se lidt nærmere på din transport – kan du tage cyklen istedet for bilen eller toget? Måske bare noget af vejen?

. . . .

Lang historie kort, så har du altså to muligheder, hvis du mangler resultater. 1) Spise mindre eller anderledes, end du plejer, og 2) bevæge dig mere, end du plejer. Du kan selvfølgelig også kombinere de to. Derudover er det selvfølgelig vigtigt at pointere, at resultater ikke kun er de kropslige. Husk at fokusere på andre ting. Er du fx blevet stærkere, hurtigere eller bedre til nogle øvelser og bevægelser? Er du blevet mere opmærksom på at få flere grøntsager i din kost, og husker du dagligt at få nok væske? Resultater handler om så meget mere end det fysiske ydre. Husk at stoppe op og husk dig selv på det, så det ikke alt sammen handler om kalorier, træning og sund mad.

Et par gode råd med fra mig til dig.

♡♡ ML

Posted in blog, Sundhed

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram