Proteinmængde efter styrketræning

Jeg har tidligere skrevet et indlæg (klik her), hvori jeg beskriver årsagerne til, at du både bør indtage protein og kulhydrat efter et styrketræningspas. Jeg kommer dog ikke med nogle generelle retningslinjer for, hvor meget protein du bør indtage efter din træning. Årsagen til dette er, at det er svært at komme med nogle konkrete retningslinjer for, hvor meget protein lige netop du bør indtage efter din træning. Afgørende faktorer vil bl.a. være; alder, køn, kropsbygning (muskelmasse), målsætning, træningsniveau samt intensiteten og varigheden af forudgående træning.

I langt de fleste tilfælde vil 20-25 gram kvalitetsprotein været tilstrækkeligt at indtage efter et styrketræningspas, for at stimulere muskelopbygningen maksimalt. Overskydende protein vil enten forbrændes eller lagres som fedt i kroppens væv. Ja, du hørte rigtig – overskydende protein kan sagtens omdannes til fedt! Mange går rundt i den overbevisning, at det kun er overskydende fedt og kulhydrat, der vil omdannes til fedt og lagres i kroppens fedtvæv, men der må jeg desværre skuffe de af jer, som går med denne tro.

Det anbefales at du indtager protein umiddelbart efter din styrketræningspas, for at skabe de bedste betingelser for at fremme opbygningen af muskelprotein. I forbindelse med dit proteinindtag bør du ligeledes huske at indtage kulhydrat!!! Kulhydrat vil stimulere til en øget insulinproduktion, hvilket er optimalt, da insulin går ind og hæmmer proteinnedbrydningen i musklerne efter styrketræning. Kulhydrat er ydermere centralt at indtage efter træning, da det skal anvendes til at genopfylde dine glykogendepoter, og det vil samtidig sikre en hurtigere restitution. Forholdet mellem kulhydrat og protein i et restitutionsmåltid efter et styrketræningspas bør være mellem 2:1 og 3:1.

Jeg håber, at disse retningslinjer kan give dig en forståelse for, hvordan og hvor meget du bør indtage efter din træning 🙂

// Marie Louise

Posted in Træning

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram