Sundhed

Samme dag næste år

Jeg har altid været meget fascineret af tanken om ’samme dag, næste år’. Med det tænker jeg ofte på – tænk hvor du kan være om et år, hvis du starter i dag? Går du med nogle tanker om at foretage nogle ændringer i dit liv, så handler det nogle gange ’bare’ om at komme i gang. Oftest om at tage første skridt. Dette indlæg er inspireret af Jonas’ livsstilsændring, som du vil høre om nedenfor. En ønsket ændring i dit liv kan jo være mange ting – fx et ønske om jobskifte, lære et nyt sprog eller noget helt andet. Personligt har jeg fx haft et mål om at lære at stå på hænder. Jeg tilmeldte mig et forløb med en personlig træner sammen med min veninde, hvor målet var at lære at stå på hænder. Efter 10 x træning stoppede jeg med at øve mig (dumt – men typisk mig), og her halvandet år senere kan jeg se, at min veninde nu både kan stå og gå på hænder. Vedholdenhed og tålmodighed er uden tvivl to nøglebegreber, når det handler om at blive god tid noget – og implementere nye tiltag i dit liv.

. . . . .

Jonas kontaktede mig for et år siden – med et inderligt ønske om at ændre sin livsstil og opnå et vægttab. Jonas vejede 133,9 kg, da han første gang stod på vores bodyscan maskine i Cramers Studie – for lige præcis et år siden. 365 senere står Jonas igen på måleren, og denne gang viser maskine 105,6 kg. Jonas har tabt 28,3 kg på et år – dvs. 2,3 kg i gennemsnit per måned. Det er dybt imponerende, og det har i den grad også krævet en stor indsats fra Jonas.

Personligt synes jeg, det er fascinerende og top motiverende at høre om andres rejse, og netop derfor spurgte jeg Jonas, om han mon havde lyst til at dele sin tanker om hans forløb indtil videre. Det havde han, og det kommer her.

Go’ læselyst ..

. . . . .

“Mit navn er Jonas. Jeg blev færdiguddannet i starten af 2013, hvorefter jeg begyndte på mit fuldtidsarbejde. Herfra steg min vægt stødt, indtil jeg i november 2015 besluttede mig for, at nu skulle det være slut! Jeg tabte mig, men jeg endte med at tage det hele på – inkl. lidt ekstra. Klassikeren. I slutningen af juli 2017 nåede jeg endnu en gang et nyt toppunkt – nu var jeg oppe på 137 kg. Dét tal kombineret med daglige knæsmerter, fik mig til at kontakte Marie Louise og Cramers Studie. Der gik et par uger, inden jeg kom igang, og her tabte jeg de første kilo – fra 137 kg til 133,9 kg. 

Kosten: Da jeg starterede i studiet, startede jeg med at notere, hvad jeg spiste i løbet af dagen. Det var for alvor her, at det gik op for mig, hvor meget jeg rent faktisk spiste. Jeg var afhængig af slik, chokolade, chips, fast-food mm. Jeg spiste det hver dag – og store portioner. Jeg fik en dejlig følelse i kroppen, når jeg følte mig meget mæt – nærmest på grænses til at have det dårligt. Da jeg startede forløb, begyndte jeg at kostregistrere. Hver uge fik jeg feedback på min kost og idéer til, hvordan jeg kunne justere lidt hist og her i min kost. Jeg fik stadig lidt søde sager hver dag – i den første periode. Senere hen har jeg haft mindre behov for slik, chips, fastfood mm. Efter en periode med sundere kost – flere grøntsager og mindre slik, chips og fastfood, fik jeg et mere stabilt blodsukker, og jeg følte mig generelt mindre sulten i løbet af dagen. Kosten har virkelig været en øjenåbner for mig, og er uden tvivl den primære årsag til mit store vægttab. 

Træningen: Da jeg en sjælden gang førhen trænede på egen hånd, pressede jeg ikke mig selv. Jeg tog altid for lidt vægt, og jeg holdt for lange pauser mellem hvert sæt/øvelse. Jeg pressede aldrig mig selv. Da jeg startede forløb, startede jeg med at få personlig træning to gange om ugen. Det var virkelig lækkert at have en træner, der altid havde et program klar til mig, og som tilmeld pressede mig til at yde mit maksimale. På den måde skulle jeg ‘kun’ koncentrere mig om at lave øvelserne, og jeg skulle ikke tænke på, hvad jeg skulle bagefter, hvor mange gentagelser jeg manglede, etc. 

De første fem måneder af mit forløb i Cramers Studie, havde jeg to ugentlige træninger med en personlig træner, og derudover laver jeg konditionstræning, og jeg gik lange ture på egen hånd. I starten af det nye år besluttede jeg mig for at prøve noget nyt, og jeg tilmeldte mig et Teamtræningsforløb i studiet. Her trænede jeg på det samme hold to gange om ugen i yderligere fem måneder. Det har virkelig været fedt at være en del af et hold, hvor man hele tiden kan presse sig selv og hinanden til at yde lidt ekstra. Derudover er det fedt at træne på det samme hold, så man begynder at lære hinanden at kende. Jeg fortsætter til efteråret, og det glæder jeg mig til! 

Op-& nedture: Det seneste år har jeg selvfølgelig også haft flere uger i træk, hvor vægten har stået stille – og endda steget en smule. Her har det været dejligt at have en træner, der har hjulpet mig med at holde hovedet koldt, så jeg ikke har givet op. Det er vigtigt at huske på, at det er helt okay at have perioder, hvor man ‘bare’ holder vægten stabil, så man kan bevise overfor sig selv, at man også kan finde ud af holde vægten – uden at tage på igen. 

Det har hjulpet mig, at jeg hele tiden har sat nye delmål. Det har været alt fra at nå ned på en bestemt vægt, løfte x antal kilo i en specifik øvelse, ro en bestemt distance på tid, ect. Mit seneste mål har været at komme igang med at løbe. Jeg vil gerne kunne løbe 5 km på 30 minutter. Derudover har jeg mål om at blive stærkere i dødløft og squat – og det går fremad, uge for uge! 

Alt i alt må jeg sige, at det har været den bedste investering i mig selv, jeg nogensinde har lavet! 

. . . . .

Uanset hvad du går og drømmer om, vil jeg virkelig opfordre dig til at tage første skridt og komme igang. Du fortjener at gøre noget godt for dig selv – og prioritere dig og dine mål. Inden vi ser os om, så står der august 2019 i kalenderen – og tænk hvad der kan nå at ske i mellemtiden, hvis du begynder at arbejde målrettet mod det, du ønsker at opnå. Uanset hvad du går og drømmer om, hepper jeg på dig.

XX ML

Nedenfor deler jeg tre billeder af Jonas’ fremgang – samme mand,
mindre krop – samme tan line 😉

Posted in blog, Sundhed

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram