Opskrifter

Sommerstemning & sommermad

Jeg hørte lige i nyhederne, at vi har haft mere end 40 officielle sommerdage (25 grader) – indtil videre i 2018. Det er simpelthen så dejligt, og jeg kan virkelig mærke, at jeg bliver fyldt op med energi, når jeg ser og mærker den blå himmel. Jeg kan sagtens forstå de mennesker der rammes af vinterdepression, i de kolde og mørke måneder af året. Det her sommervejr, vi har i øjeblikket, det gør virkelig noget godt for mig, kan jeg mærke. Det er de fleste nok enige med mig i.

Nedenfor har jeg fundet min opskrift frem på friske forårsruller, som jeg har med i min bog, DIN SUNDE PLAN. Jeg arbejder hjemmefra igen i dag. Det gør jeg ofte tirsdage og torsdage, og i aften skal der friske ruller på menuen. Det er simpelthen så nemt at lave, og det smager skønt. Derudover er det hyggeligt at spise, hvis du fx har venner eller familie på besøg. Opskriften kommer her – og ingredienserne svarer til ca. 3 friske forårsruller, dvs. mad til én person.

Fif – mangosalsaen er virkelig et hit i friske forårsruller. Alternativt kan jeg også varmt anbefale dig at købe gomadressing. Du kan helt sikkert lave det selv – jeg køber det typisk hos den lokale ‘sushimand’.

Ingredienser 

 • 1-2 tsk olie til stegning
 • 100 gram kylling
 • 1 tsk karry
 • Salt + peber
 • 100-150 gram mango
 • En lille håndfuld friske koriander (kan udelades)
 • 1-2 spsk limesaft
 • 200 gram grøntsager (fx fintsnittet gulerod, spidskål, agurk & forårsløg)
 • 10 gram (evt saltede) cashewnødder
 • 3 x rispapir

Fremgangsmåde

 • Vend kylling med krydderi og olie i en madpose, og steg derefter på panden
 • Forbered i mellemtiden din mangosalsa: skær mangoen fri fra sin sten, og kom mango, friske koriander og limesaft i en blender.
 • Vask og snit grøntsagerne fint
 • Vend et stykke rispapir i lidt vand og læg kylling, grøntsager, mangosalsa, koriander og lidt nødder på. Luk og fold rullen sammen, og lav de næste to ruller på samme vis.

Velbekomme ♡

Billedet er lånt fra min bog, Din sunde plan. Fotograf: Christian Radil
Posted in blog, Opskrifter

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram