Savner du lidt inspiration til en hurtig, lækker og sund aftensmad? Hvad med squash pandekager med pocheret æg, avokado og laks til aftensmad? Måske til frokost, hvis du er i nærheden af et køkken? Opskriften er lavet i samarbejde med min søde og dygtige madblogger, Camille Maja.
INGREDIENSER TIL ÉN PERSON
- 200 g squash
- 2 æg (1 til dejen og 1 til pocheret æg)
- 3 spsk. hakket persille
- 1 hakket forårsløg
- lidt chili
- 1 spsk. hytteost 1.5 %
- 1 spsk. mel
- 1 lille fed presset hvidløg
- Salt og peber
- Olivenolie
- 70 g avokado
- 50 g laks
- 3 spsk. eddike
SÅDAN GØR DU
- Start med at riv din squash fint. Den skal rives/smides i en minihakker, så den stadig har en lidt grov konsistens – altså ikke rives til mos
- Tilsæt et pisket æg, hakket persille, forårsløg, hytteost, mel og hvidløg. Pisk sammen til en ensartet masse
- Tilsæt lidt salt & peber og rør igen
- Varm en pande op med lidt olie og tilsæt ca. 1 spsk. pr. ”pandekage”. Glat den lidt ud og vend den, når den har fået en sprød skorpe
- Mens du laver dine pandekager, kan du skære lidt laks og avokado, til at putte ovenpå
- Derudover skal du have lavet et pocheret æg: Hæld 1 liter vand ned i en kasserolle. Tilsæt salt og eddike og bring vandet i kog
- Mens du venter på vandet kan du skære lidt avokado, slå dit æg ud i et glas, og riste dit rugbrød
- Når vandet koger tager du et piskeris – her skal du piske vandet rundt, så der kommer en hvirvel i midten. Hæld dit æg forsigtigt i kasserollen og giv det 10 sek. Sluk derefter for vandet, låg på, og giv ægget 3-4 minutter (kommer an på om det er et stort eller lille æg)
- Anret det hele som du vil
- Velbekomme ♡