Jeg er pjattet med pandekager – og her en ny opskrift til samlingen. I denne opskrift tilsætter jeg chiafrø, og jeg sætter pandekagedejen i køleskabet aftenen forinden, så chiafrøene kan suge væsken fra mælk og æg til sig. Pandekagerne smager skønt – både alene, men også med topping (skyr, frugt, mandler, chokolade og lign.) Pandekagerne er også geniale dagen efter som en lille eftermiddagssnack.
Ingredienser til 16 små pandekager
- 3 bananer
- 3 æg + 3 æggehvider (evt. 4-5 hele æg)
- 2 spsk. chiafrø
- 4 spsk. havregryn
- Lidt mælk
- Kanel
- 1 tsk. salt
- Kokosolie
Fremgangsmåde
- Kom banan, æg, æggehvider, chiafrø, havregryn, mælk, kanel og salt i en skål og blend ingredienserne sammen. Din pandekagedej må gerne være relativ flydende – husk på, chiafrøene suger 12 x egen vægt til sig.
- Sæt pandekagedejen i køleskabet aftenen før, du skal bruge dem. Alternativt 3-4 timer før.
- Næste morgen: kom kokosolie på panden og steg et par pandekager af gangen.
- Velbekomme 🙂