Sundhed

Bliver du tyk, hvis du spiser efter kl. 20?

Tidligere på ugen skrev jeg dette indlæg til Chrichri.dk. Fik du ikke læst indlægget, får du det her.  Jeg har tilføjet en lille OBS i bunden, med lidt ekstra information 🙂

. . . .

Har du også hørt, at alt hvad du spiser efter kl. 20, lagrer sig som fedt på maven? Eller lagrer sig bare generelt som fedt på kroppen? Det er jo skrækkeligt! Virkelig dårlige nyhederne, især hvis du elsker en lille snack i sofaen inden sengetid. Men er det mon sandt?

NIX! Det er fup og fidus – eller hvad man siger. Du kan sågar stå op om natten og spise, og gå tilbage i seng uden at tage på. Jeg vil ikke umiddelbart anbefale det, men min pointe er bare, at det er fuldstændig ligegyldigt, hvornår på døgnet, du spiser. Den eneste ting der bestemmer, om du lagrer fedt på kroppen eller ej er, hvor mange kalorier du indtager i forhold til dit aktivitetsniveau. Lad os sige, at du forbrænder 2.000 kcal om dagen. Spiser du denne mængde energi, vedligeholder du din vægt. Det er fuldstændig ligegyldigt om du spiser alle 2.000 kcal lige inden sengetid, om natten, til morgenmad – eller fordelt henover hele dagen. Får du mere end 2.000 kcal., vil der ske en lille vægtøgning. Men husk – det er ikke den ene dag med mere end 2.000 kcal. der gør, at du pludselig bliver tyk. Spiser du igennem en længere periode mere energi (mad), end du forbrænder, vil du tage på – og om fedtet sætter sig på maven, hofterne eller mormorarmene, dét bestemmer din krop selv.

For at gøre en lang historie kort. Du skal altså ikke tænke over, hvornår du spiser, men hvad du spiser samt mængderne. Når det så er sagt, har jeg personligt ikke så gode erfaringer med at spise meget mad kort før sengetid, for så ligger min mave og rumler og brokker sig de første par timer. At spise kort før sengetid kan altså sagtens påvirke din søvn, men det er jo en helt anden snak.

. . . .

OBS – der er naturligvis altid nogle individuelle forhold som gør, at jeg ikke kan generalisere og sige, at det ALTID er, som jeg skriver ovenfor. På Instagram var der bl.a. én der skrev, at der også kan være nogle hormonelle ting, der spiller en rolle og påvirker. En anden ting jeg ser er, at nogle kvinder kan have tendens til at spise for lidt – og tilmed træne for meget. I sådanne tilfælde gælder ovenstående ikke. Spiser du alt for lidt mad, kan du simpelthen risikere, at din krop har brug for mere energi i en periode, for at du kan opnå dit ønskede vægttab. Det er lidt omvendt, men desværre noget jeg ser fra tid til anden.

Posted in blog, Sundhed, Træning

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram