Hvorfor spise morgenmad?

Når du vågner om morgenen, så udsender kroppen den største mængde kortisol. Kortisol er et stresshormon, som har en række gavnelige- men ligeledes skadelige effekter på din krop. Hormonet er nødvendigt, da det bl.a. virker hæmmende på inflammatoriske processer i kroppen, kortvarigt styrker immunforsvaret, og hormonet hjælper ydermere til at regulere blodsukkerniveau. Kortisol kan dog have en negativ indvirkning på din krop, hvis mængden af kortisol er for høj over en længere periode, og hormonet kan bl.a. nedbryde vores immunforsvar, og vi er dermed mere modtagelige overfor infektioner. Herudover kan et forhøjet kortisolniveau påvirke vores energiniveau, medvirke til en nedbrydning af vores muskelmasse samt resultere i afkalkning af vores knogler. Kortisol kan ydermere resultere i overvægt, da hormonet har indflydelse på vores sukker-, fedt- og proteinomsætning, der har indflydelse på vores søvnmængde, forbrænding og blodsukker. Kort sagt – et forhøjet kortisolniveau er ikke en god ting.

For at reducere det høje kortisolniveau, er det en fordel at indtage kulhydrat til dit morgenmåltid. Ved at indtage kulhydrat stimuleres insulinudskillelsen, hvilket er en fordel, da insulin undertrykker kortisolniveauet. Du kan dermed med fordel spise havregryn eller lign., for at sænke kortisolniveauet efter din nattesøvn. En god solid morgenmad, eksempelvis havregrød, vil ydermere stabilisere dit blodsukker, grundet høje fiberindhold, og det vil sikre en længerevarende mæthedsfornemmelse.

// ML

Skærmbillede 2013-06-29 kl. 15.20.44 Skærmbillede 2013-06-29 kl. 15.20.58 Skærmbillede 2013-06-29 kl. 15.21.07

Posted in Sundhed

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram