Træning

Deadhang

Rigtig mange styrkeøvelser kræver en vis grebsstyrke – bl.a. kropshævninger (pullups og chinups), forskellige varianter af dødløft og andre trækøvelser. Oplever du, at du har problemer med din grebsstyrke, når du styrketræner? Hvis ja, så læs med nedenfor:

Deadhang er en af de øvelser, som jeg vil anbefale dig at afprøve, hvis du ønsker at forbedre din grebsstyrke.

HVAD ER DET? Deadhang er en øvelse, hvor du hænger fra en bar med strakte arme.

HVORDAN GØR MAN? Du tager fat omkring en bar – enten med overhånds- eller underhåndsgreb, hvorefter du hænger i baren, uden at fødderne rører jorden. Som udgangspunkt handler det om at hænge så lang tid i baren, som du overhovedet kan. Når du ikke kan holde fast i baren længere, så giver du slip – og gentager øvelser.

Hvis du virkelig ønsker at forbedre din grebsstyrke, så handler det om at få samlet flest minutter, hvor du hænger i baren. Start med at få samlet tre minutter, derefter fire, fem minutter osv.

Det er vigtigt, at du udfører øvelsen i ’god form’, hvilket betyder at du skal huske at lave et opspænd i skulderpartiet. Det gør du ved at samle skulderbladene og trække dem nedad, mens du skyder brystet frem/op.

FORDELE: Det er en super effektiv øvelse, hvor du arbejder med egen kropsvægt, og hvor du udfordrer og forbedrer din grebsstyrke. Det er samtidig en øvelse, hvor du vender dig til at hænge med strakte arme fra en bar, hvilket jo er startpositionen i din kropshævning.

ULEMPER: Ulempen ved øvelsen er, at du virkelig kan føle dig udfordret, hvis din grebsstyrke er minimal. Tvivl ej – det bliver hurtigt lettere.

ANDRE ØVELSER: Udover deadhang er farmers walk også en super effektiv øvelse, hvis du ønsker at forbedre din grebsstyrke.
IMG_7305

Posted in blog, Træning

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram