Fertilitet & graviditet

Gode råd: Træning & graviditet

Indlægget af sponsoreret af Triumph //

Siden jeg annoncerede min graviditet, har jeg fået en del forespørgsler på, hvordan jeg træner i øjeblikket, og hvordan jeg generelt anebefaler gravide at træne. Jeg har rigtig meget på hjertet i den forbindelse, og i dette indlæg har jeg samlet nogle gode råd til dig 🙂

1)  Træn, som du plejer (med forbehold): Som udgangspunkt lyder anbefalingerne, at du kan træne, som du plejer, så længe du mærker efter og løbende justerer intensiteten. Er du vant til at løbetræne, kan du fx nedjustere intensiteten ved, at

  • forkorte distancen
  • reducere løbehastigheden
  • reducere antallet af løbeture per uge

Er du vant til at styrketræne, kan du justere intensiteten ved at:

  • løfte færre kilo, end du plejer
  • reducere antallet af sæt og/eller gentagelser
  • reducere antallet af træningspas i løbet af ugen

Du vil meget hurtigt opleve, at du bliver hurtigere forpustet og udmattet af den træning, du laver. Mit bedste råd til dig er derfor, at du mærker efter og ikke presser dig selv mere, end hvad føles behageligt. Mærker du ubehag eller smerter, når du laver en specifik øvelse, bør du stoppe øvelsen med det samme.

Er du ikke vant til at træne, kan jeg glæde dig med, at det aldrig er for sent at komme i gang. At være fysisk aktiv under din graviditet har utallige fordele – og ikke kun for dig, men også for din baby i maven. Start stille og roligt – og igen, mærk efter. Hvad fortæller din krop dig?

Du kan finde inspiration til din træning HER. Er du gravid, vil jeg anbefale dig, at du undgår øvelser for de lige mavemuskler (i programmet er det øvelse 4: BP situp). Generelt er det lidt kringlet med mavetræning og gravide. Jeg skriver et længere indlæg omkring dette på et senere tidspunkt 🙂

Billederne er taget, da jeg var i starten af min graviditet 🙂

– og en lille ekstra ting, der måske er meget rar at få med. Under din graviditet øges mængden af hormonet østrogen, hvilket bl.a. medfører en dårligere/langsommere restitution (genopbygning af kroppen efter træning). Du skal derfor være opmærksom på, at din krop har brug for mere hvile mellem dine træningspas, end du måske er vant til.

2) Husk den gode support! Ligesom du skal tage forbehold og justere lidt i din træning, vil jeg også anbefale dig at være lidt ekstra opmærksom på din barm under graviditeten. Er du gravid – eller har du været det, kan du formentlig nikke genkendelse til, at dine bryster i perioder af graviditeten bliver enormt ømme. Udover ømhed oplever de fleste, at barmen vokser – især når mælkeproduktionen går i gang. Personligt har jeg haft meget ømme bryster – især de første tre måneder. I den forbindelse vil jeg endnu en gang pointere, hvor vigtigt det er at have en god sports-bh på, når du træner!

LÆS OGSÅmit tidligere indlæg om den nye Triacion kollektion HER.

En god sports-bh er i min optik kendetegnet ved én ting: GOD SUPPORT. Det er selvfølgelig perfekt, hvis du både kan finde en sports-bh med god support, som tilmed er fin og flot, men sidste bør komme i anden række. Jeg har nævnt det i et tidligere indlæg. Da jeg var yngre, valgte jeg udelukkende efter ’looket’, i dag er support første prioritet, dernæst udseendet. Apropos god support, kan du læse mit tidligere blogindlæg om ‘bouncecontrol‘.

 

Min favorit sports-bh er Triacion Extreme Lite (blå sports-bh nedenfor), som netop har fokus på dig at give dig optimal støtte og komfort – og så er jeg pjattet med den smukke blå farve. Jeg har samme model i sort. Dernæst kommer Triaction Hybrid Lite modellen (rød sports-bh nedenfor), som har et endnu højere niveau af støtte! Begge modeller har justerbare stropper, så du både kan lave ‘almindelige stropper’ og ‘kryds på ryggen’, hvilket er genialt! Alle Triactions sports-bh’er er desuden testet på University of Portsmouth, og du er dermed garanteret en fantastisk bouncecontrol som er alfa omega – uanset om du er gravid eller ej.

Go’ træning – gravid eller ej ♡♡

Posted in blog, Fertilitet & graviditet

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram