Sundhed

Mine bedste sundhedstips

Det kan nogen gange være svært at finde hoved og hale i, hvor du skal starte, hvis du gerne vil i gang med en sundere livsstil. Jeg siger ikke, at jeg ved, hvad der er bedst for dig, men måske du kan lade dig inspirere af mine seks sundhedstip? ♡

#1 PRIORITER DIN SØVN

I øjeblikket har jeg morgenhold (Teamtræning & Gravidhold) tre morgener om ugen, hvor jeg møder ind kl. 6. Det betyder, at jeg står op kl. 5.30, og et hurtigt regnestykke fortæller mig, at jeg bør sove kl. 21.30, hvis jeg skal have otte timer. Det får jeg sjældent, men jeg får ofte syv timer. 7-8 timers søvn er en god rettesnor for de fleste – får du sovet nok? De dage jeg får alt for lidt søvn, fx 5-6 timer, kan jeg mærke det på mit humør og min appetit. Jeg er simpelthen så sulten hele dagen – typisk fra dét øjeblik, jeg åbner øjnene. Normalt er jeg vågen 2-3 timer, før jeg spiser morgenmad. Jeg ved godt, jeg siger det igen og igen, men søvn er virkelig en undervurderet størrelse, når det handler om at optimere sin sundhed. Det er super fint at se nærmere på sin kost, daglige bevægelse og træning, men de fleste vil have rigtig godt af at starte med at tage et kig på sin søvn.

#2 DRIK VAND

Jeg drikker en del væske i løbet af dagen – gerne vand, men så skal det vist heller ikke være en hemmelighed, at jeg er meget glad for kaffe. Især efter jeg har lært havemælk at kende. Det er virkelig et hit i kaffen, så er det sagt. En lille bonusinfo – sodavand, juice, smoothie, kaffe, te mm. hydrerer lige så fint som vand, men er du ude efter at smide nogle kilo, kan du med fordel reducere mængden af sukkerholdige drikkevarer. Personligt foretrækker jeg at spise mine kalorier, da det bidrager til en længere mæthedsfornemmelse.

#3 TRÆN MED EN VEN

Jeg er muligvis personlig træner, men jeg har også perioder, hvor jeg hverken har energi, overskud eller lyst til at træne. Der skal selvfølgelig være plads til at droppe træningen, men jeg kommer lettere afsted, hvis jeg har en træningsdate med en ven eller veninde. Det tror jeg, de fleste kan nikke genkendelse til? En bonusting ved at træne med en ven/veninde er også, at jeg kan presse mig selv mere, sammenlignet med hvis jeg tuller rundt for mig selv. Et lille fif herfra kan altså være at træne med en god ven. Er der ingen i din vennekreds der træner, så find noget holdtræning i nærheden af dig selv – det er topmotiverede, og helt sikkert også en grund til, at vores Teamtræningsforløb er så populære (pssst – prøv det til halv pris i januar).

#4 TRÆN, NÅR DET PASSER DIG BEDST

Jeg er morgenmenneske, og netop derfor elsker jeg også at træne om morgenen. Det er ikke bedre at træne om morgenen, men jeg elsker at få træningen ‘overstået’, så jeg ikke skal tænke på det senere på dagen. Jeg har svært ved at overbevise mig selv om, at jeg skal afsted til træning efter en lang arbejdsdag. Til gengæld har vi også mange medlemmer i Cramers Studie som netop foretrækker træning om eftermiddagen, for det hjælper dem til at komme afsted fra kontoret, og så hjælper træningen dem med at lægge arbejdsdagen bag sig, så de kan slappe af resten af aftenen – uden at tænke i mails mm. Træner du om eftermiddagen, kan et lille fif være at pakke træningstasken og medbringe på arbejdet, så du ikke skal hjem forbi, inden du smutter til træning. Kort sagt – træn præcis på det tidspunkt, der passer dig bedst.

#5 SPIS GRØNTSAGER

Jeg kunne sagtens skrive, at et af mine bedste sundhedstips er – SPIS MORGENMAD, men det siger alle andre vist også. I øjeblikket har jeg fokus på at spise flere grøntsager. Vi har haft meget ‘run’ på de sidste mange måneder – primært pga. min bogudgivelse og åbning af Cramers Studie, og jeg kan godt se, at vi har tendens til at spise meget ude og købe ‘takeaway’ med hjem. I øjeblikket er jeg lidt inde i en periode, hvor jeg får skyr til morgenmad og rugbrødsmadder til frokost – og grøntsager, dem får jeg typisk kun om aftenen, hvis jeg laver det til os. Det vil jeg gerne lave om på, så grøntsager igen fra i morgen!

#6 MIG TID

Sundhed handler jo om SÅ MEGET MERE end kost og træning, og i takt med at jeg er blevet ældre, er jeg også blevet bedre til at prioritere ‘mig tid’. Altså tid, hvor jeg gør noget godt for mig selv. Jeg værner meget om denne tid, for jeg ved jo godt, at den bliver nedprioriteret gevaldigt, den dag der kommer børn. Det er meget forskelligt, hvad jeg laver, når jeg har ‘mig tid’, det kan fx være, at jeg får en massage, ordnet negle eller hår. Det kan også være en lang gåtur – med eller uden podcast i ørerne. Det kan være en eftermiddagslur eller en alene aften derhjemme, hvor jeg sætter min favoritserie på, mens jeg spiser sushi i sengen. Vi fortjener allesammen ‘mig tid’, men spørgsmålet er, om du får prioriteret det i din uge?

Hvad er dine bedste sundhedstips?

♡ ML

 

Posted in blog, Sundhed

Relaterede indlæg

@marielouisecramer

Seneste fra Instagram